| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova, sredom od 09:00 - 13:00 i od 16:00 - 19:00 časova

Konzularna kancelarija Trebinje

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova, sredom od 09:00 - 13:00 i od 16:00 - 19:00 časova
 

Adresa
Njegoševa 4
89101 TREBINjE
BOSNA I HERCEGOVINA

Telefon: + 387 59 / 490-505
Faks:      + 387 59 / 490-509
E-mail: kk.trebinje@mfa.rs

Konzularni dani u Bijeljini održavaju se svake poslednje subote u mesecu od  10,30  do 16,00   na adresi: Kralja Petra I Karađorđrvića brој 1 (zgrada Opštine), zakazivanje termina radnim danom od 08,00 do 14,00 časova na tel. бр. 065/ 897760.

Praznici

Adresa
Vojvode Radomira Putnika 2
78000 Banjaluka
BOSNA I HERCEGOVINA

Telefon: + 387 51 / 227-040 Lokacija/Mapa

Telefon: + 387 51 / 227-060

             + 387 51 / 227-041 (za hitne pozive)

Konzularna nadležnost
Faks:     + 387 51 / 213-901 Počasni konzuli
E-mail: konzulat.bl@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.banjaluka.mfa.gov.rs/  

 


 
 
 
Otvorena izložba slika i skulptura Miloša Šobajića

U Trebinju je 19.10.2018. godine  otvorena samostalna izložba slika i skulptura „Progon“ poznatog srpskog umetnika Miloša Šobajića. Prostor galerije Kulturnog centra Trebinje bio je mali da primi sve zainteresovane građane koji su hteli da prisustvuju otvaranju prve samostalne izložbe M. Šobajića u Trebinju.

Nakon otvaranja izložbe slika i skulptura održana je i promocija knjige M. Šobajića „Slikaj i ćuti“, tokom koje su građani imali priliku da postave razna pitanja M. Šobajiću. Najveći broj pitanja odnosio se na njegova viđanja današnje umetnosti, budući da su u publici bili brojni studenti Akademije likovne umetnosti.

Organizaciju izložbe pomogli su grad Trebinje i Turistička organizacija Trebinja, dok je promocija knjige održana uz pomoć književnog udruženja „Susret“ iz Trebinja.

Otvaranju samostalne izložbe i promociji knjige M. Šobajića ispred Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije u Banja Luci, sa sedištem u Trebinju, prisustvovao je vicekonzul Dejan Zafirov.


Odluka Vlade IR Iran o stavljanju van snage bezviznog ražima za državljane R. Srbije, nosioce običnih pasoša

Obaveštavamo da je Vlada IR Iran, na osnovu reciprociteta, donela Odluku o stavljanju van snage Odluke o bezviznom režimu za državljane R. Srbije, nosioce običnih pasoša. Odluka stupa na snagu 25.10.2018. godine i od tog datuma, državljanima Republike Srbije za ulazak i boravak na teritoriji IR Iran potrebna je viza.


U Banja Luci održana promocija turističke ponude Beograda

U okviru planirane promocije Beograda u regionu, Turistička organizacija Beograda nastavila je promociju u Banja Luci dana 16.10.2018. godine u hotelu Bosna.

Promotivna kampanja „Go Belgrade“ uključuje poslovne i promotivne aktivnosti na destinacijama u regionu, tokom 2018. godine organizovana je u Sofiji, Bratislavi, Sankt Peterburgu, Budimpešti, Ljubljani, Sarajevu, Banja Luci, a do kraja godine posetiće i Beč.

Promociji turističke ponude grada Beograda prisustvovali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, direktor Turističke organizacije RS Nada Jovanović, savetnik direktora Turističke organizacije Beograda Irena Aleksić.

Otvarajući ovaj skup generalni konzul V. Nikolić je rekao da Beograd Banja Luci nije potrebno posebno predstavljati jer ga hiljade Banjalučana i ostalih stanovnika RS svakodnevno pohode iz raznih, pa i čisto turističkih razloga navodeći da podaci pokazuju 60 % turista koji jednom posete Beograd to ponovo učine. Nikolić je posebno apostrofirao za ovdašnju javnost značaj direktnog avio leta Air Serbia, Beograd –Banja Luka, ovo posebno zato što je ovaj podatak nedovoljno poznat žiteljima RS te u tom smislu sugerisao da bi bilo celishodno ovaj let dodatno promovisati.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković je izjavio da je saradnja sa Turističkom organizacijom Beograda na visokom nivou i da ta saradnja treba da se  još više razvija tako da zajednički nastupi Banja Luke i Beograda na trećim tržištima budu još jači.

Savetnik direktora Turističke organizacije Beograda Irena Aleksić rekla je da je Beograd u prošloj godini posetio rekordan broj turista , oko milion, koji su ostvarili su dva miliona noćenja. Dodala je da turisti posećuju uglavnom zbog noćnog života i gastronomske ponude iako grad ima raznovrsnu kulturnu i umetničku ponudu. Istakla je da su rekonstruisani Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti.

Promociji i programu turističke ponude grada Beograda pored generalnog konzula Vladimira Nikolića prisustvovao je i konzul Dragan Protić.

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova