| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт


 

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова, средом од 09:00 - 13:00 и од 16:00 - 19:00 часова

Конзуларна канцеларија Требиње

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова, средом од 09:00 - 13:00 и од 16:00 - 19:00 часова

Адреса
Његошева 4
89101 ТРЕБИЊЕ
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Телефон: + 387 59 / 490-505
Факс:      + 387 59 / 490-509
E-mail: srb.cons.trebinje@mfa.rs

 

Празници


Адреса
Војводе Радомира Путника 2
78000 БАЊАЛУКА
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Информације

Понедељак - петак  на бројеве телефона

+387 51/ 227-040  и  +387 51/ 227 -060

Број телефона ван радног времена

само за хитне случајеве

+387 51/ 227-041

Хитни случајеви  су: спроводнице, саобраћајне несреће са тежим последицама, издавање путног листа и слично.

 E-mail: srb.cons.banjaluka@mfa.rs  konzulat.bl@mfa.rs

E-mail за визе: consulatebl@gmail.com

On line апликација за издавање виза Д https://econsulate.gov.rs

Е-mail за проверу уписа у матичне књиге  consulatebl@gmail.com  srb.cons.trebinje@mfa.rs

ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПАСОШ

Термин за пасош можете заказати и путем on line апликације

https://ekonzulat.gov.rs

Локација/Мапа

  Факс: +387 51/213-901                                          

Конзуларна надлежност
Интернет сајт:https://www.banjaluka.mfa.gov.rs Почасни конзул
Твитер налог https://twitter.com/SRBinBanjaLuka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ЛИСТА УРАЂЕНИХ ПАСОША

Обавештавамо грађане који су поднели захтев за издавање пасоша, да од 11.05.2023. године, на сајту Генералног конзулата РС Бања Лука могу да провере да ли је пасош израђен и спреман за преузимање.  Листа се налази у делу Конзуларне услуге → Преглед урађених пасоша за преузимање.

Листа пасоша спремних за преузимање се редовно ажурира и на листи је наведен  датум последњег ажурирања. Напомињемо да се провера и претрага врши по броју потврде коју је подносилац добио приликом подношења захтева за пасош.


 
 
Народну скупштину Републике Српске посетили руководиоци и полазници Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије

Народну скупштину Републике Српске су 26.05.2023. године , у оквиру студијске посете Републици Српској и њеним највишим институцијама, посетили руководиоци и полазници Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије, а њихов домаћин била је потпредседница парламента Ања Љубојевић.

Полазнике је предводила директорка Дипломатске академије, амбасадор Марина Јовићевић, у присуству генералног конзула Републике Србије у Бањалуци Милоша Вујића и помоћника министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Немање Ковачевића.

Потпредседница Љубојевић у Великој пленарној сали говорила је полазницима Дипломатске академије о историјату, надлежностима, организацији и саставу Народне скупштине Републике Српске.Након одржаног предавања, потпредседница Љубојевић разговарала је са полазницима Дипломатске академије о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, уставној позицији Републике Српске, функционисању њених институција, дејтонским надлежностима и специфичностима уставног уређења и процедурама одлучивања у БиХ.


„Веома је важно да будуће дипломате Републике Србије разумију статус Републике Српске у БиХ, која су њена права и обавезе и колико је важна сарадња једног народа који се налази у двије различите земље“, казала је Љубојевићева, изразивши захвалност за све што је за Републику Српску учинила Република Србија, са председником Александром Вучићем на челу.

Директорка Дипломатске академије, амбасадор Марина Јовићевић рекла је да у оквиру протокола о сарадњи влада Републике Српске и Републике Србије постоји могућност за образовање кадрова из Српске на овој академији.
Она је нагласила да је Дипломатска академија једна од организационих јединица Министарства спољних послова Србије и да организује дипломатско-конзуларну обуку искључиво за представнике државних органа Србије и партнере са којима има потписан протокол о сарадњи, као са Владом Српске.

Генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић рекао је да посета Народној скупштини само потврђује опредељеност влада Српске и Србије за што квалитетнијом и дубљом сарадњом.
„Убеђен сам да ће то полазницима Дипломатске академије бити од користи јер ће се упознати са начином функционисања институција Републике Српске“, рекао је Вујић. 


 


Полазници Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије у Генералном конзулату Републике Србије Бања Лука

Након посете Влади Републике Српске и пријема код председника Радована Вишковића реализоване 25.маја 2023. године, полазници Диполматске академије посетили су Генерални конзулат Републике Србије у Бања Луци.

Полазнике је дочекао генерални конзул Милош Вујића, конзул Драган Протић и особље Генералног конзулата Р.Србије.

Генерални конзул Милош Вујић је упознао полазнике Дипломатске академије са активностима и организацијом Генералног конзулата Р.Србије у Бања Луци као и са обимом и широком лепезом конзуларних послова  који се обављају у овом ДКП-у.

Током дводневног боравка полазника Дипломатске академије у Бања Луци планирана је и посета Народној скупштини Републике Српске, где ће полазнике примити потпредседница Народне скупштине госпођа Ања Љубојевић, а организована је и посета Спомен подручју Доња Градина.

 


Полазници Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије на пријему код председника Владе Републике Српске

Дипломатска академија Министарства спољних послова Републике Србије,  у оквиру  основног програма обуке организовала је студијску посету полазника Диполматске академије Генералном конзулату Републике Србије у Бања Луци.

Ова студијска посета се реализује као део спровођења Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Репубике Српске у области дипломатског образовања.

Првог дана посете организована је посета Влади Републике Српске и пријем код премијера Радована  Вишковића.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелео је добродошлицу полазницима Дипломатске академије и захвалио генералном конзулу Милошу Вујићу, као и Министарству спољних послова Србије на реализацији овог значајног пројекта. Током разговарао је упознао је полазнике Академије  о начину фукционисања Републике Српске, и значају примене Дејтонског мировног споразума.

Полазници Дипломатске академије упознати су и о уставној позицији Републике Српске, као и о важности очувања њених надлежности.

Председник Владе Републике Српске пожелео је полазницима успех на пословном и приватном плану, као и жељу да у будућности на најбољи начин представљају свој народ на највишим нивоима.
Генерални конзул Милош Вујић истакао је захвалност за срдачан пријем и изразио жељу за наставком оваквих и сличних пројеката.

Састанку је присуствовао конзул Драган Протић, као и директор Дипломатске академије амбасадор Марина Јовићевић.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова