| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт


 

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова, средом од 09:00 - 13:00 и од 16:00 - 19:00 часова

Конзуларна канцеларија Требиње

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова, средом од 09:00 - 13:00 и од 16:00 - 19:00 часова

Адреса
Његошева 4
89101 ТРЕБИЊЕ
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Телефон: + 387 59 / 490-505
Факс:      + 387 59 / 490-509
E-mail:  kk.trebinje@mfa.rs

Конзуларни дани у Бијељини одржавају се сваке последње суботе у месецу од  10,30  до 16,00   на адреси:  Краља Петра I Карађорђевића број 1 (зграда Општине), заказивање термина радним даном од 08,00 до 14,00 часова на тел. бр. 065/897760.

Празници

Адреса
Војводе Радомира Путника 2
78000 БАЊАЛУКА
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Телефон: + 387 51 / 227-040 Локација/Мапа

Телефон:+ 387 51 / 227-060

               + 387 51 / 227-041 (за хитне позиве)                                             

Конзуларна надлежност
Факс:      + 387 51 / 213-901 Почасни конзули
E-mail: konzulat.bl@mfa.rs  
Интернет сајт: http://www.banjaluka.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Отворена изложба слика и скулптура Милоша Шобајића

У Требињу је 19.10.2018. године  отворена самостална изложба слика и скулптура „Прогон“ познатог српског уметника Милоша Шобајића. Простор галерије Културног центра Требиње био је мали да прими све заинтересоване грађане који су хтели да присуствују отварању прве самосталне изложбе М. Шобајића у Требињу.

Након отварања изложбе слика и скулптура одржана је и промоција књиге М. Шобајића „Сликај и ћути“, током које су грађани имали прилику да поставе разна питања М. Шобајићу. Највећи број питања односио се на његова виђања данашње уметности, будући да су у публици били бројни студенти Академије ликовне уметности.

Организацију изложбе помогли су град Требиње и Туристичка организација Требиња, док је промоција књиге одржана уз помоћ књижевног удружења „Сусрет“ из Требиња.

Отварању самосталне изложбе и промоцији књиге М. Шобајића испред Конзуларне канцеларије Генералног конзулата Републике Србије у Бања Луци, са седиштем у Требињу, присуствовао је вицеконзул Дејан Зафиров.

 


Одлука Владе ИР Иран о стављању ван снаге безвизног ражима за држављане Р. Србије, носиоце обичних пасоша

Обавештавамо да је Влада ИР Иран, на основу реципроцитета, донела Одлуку о стављању ван снаге Одлуке о безвизном режиму за држављане Р. Србије, носиоце обичних пасоша. Одлука ступа на снагу 25.10.2018. године и од тог датума, држављанима Републике Србије за улазак и боравак на територији ИР Иран потребна је виза.


У Бања Луци одржана промоција туристичке понуде Београда

У оквиру планиране промоције Београда у региону, Туристичка организација Београда наставила је промоцију у Бања Луци дана 16.10.2018. године у хотелу Босна.

Промотивна кампања „GoBelgrade“ укључује пословне и промотивне активности на дестинацијама у региону, током 2018. године организована је у Софији, Братислави, Санкт Петербургу, Будимпешти, Љубљани, Сарајеву, Бања Луци, а до краја године посетиће и Беч.

Промоцији туристичке понуде града Београда присуствовали су министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, директор Туристичке организације РС Нада Јовановић, саветник директора Туристичке организације Београда Ирена Алексић.

Отварајући овај скуп генерални конзул В. Николић је рекао да Београд Бања Луци није потребно посебно представљати јер га хиљаде Бањалучана и осталих становника РС свакодневно походе из разних, па и чисто туристичких разлога наводећи да подаци показују 60 % туриста који једном посете Београд то поново учине. Николић је посебно апострофирао за овдашњу јавност значај директног авио лета Air Serbia, Београд –Бања Лука, ово посебно зато што је овај податак недовољно познат житељима РС те у том смислу сугерисао да би било целисходно овај лет додатно промовисати.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић је изјавио да је сарадња са Туристичком организацијом Београда на високом нивоу и да та сарадња треба да се  још више развија тако да заједнички наступи Бања Луке и Београда на трећим тржиштима буду још јачи.

Саветник директора Туристичке организације Београда Ирена Алексић рекла је да је Београд у прошлој години посетио рекордан број туриста , око милион, који су остварили су два милиона ноћења. Додала је да туристи посећују углавном због ноћног живота и гастрономске понуде иако град има разноврсну културну и уметничку понуду. Истакла је да су реконструисани Народни музеј и Музеј савремене уметности.

Промоцији и програму туристичке понуде града Београда поред генералног конзула Владимира Николића присуствовао је и конзул Драган Протић.

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова