Printer Friendly Version Boravak ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa R.Srbije sa dijasporom gospodina Đorđa Milićevića u Banja Luci. @ 26 April 2024 12:36 PM

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa R.Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević dana 30.05.2023. godine u Banja Luci sastao se sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske  Zlatanom Klokićem.

Dvojica ministara razmenila su iskustva u oblasti odnosa sa dijasporom i izrazili spremnost za buduće zajedničke aktivnosti u projektima koji se tiču saradnje sa dijasporom. Tom prilikom ministar Đorđe Milićević je istakao da su Republika Srbija i Republika Srpska jake samo kad su jedinstvene i da upravo sastanak  pokazuje jedinstvo i opredeljenost za jačanje odnosa, ali i napredak i jedinstvo sunarodnika bez obzira gde žive. Sastanku je prisustvovao i generalni konzul Miloš Vujić.

Ministar Đorđe Milićević je održao i neformalni sastanak sa Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske.

Dočeku i ispraćaju ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa R.Srbije sa dijasporom gospodina Đorđa Milićevića prisustvovali su generalni konzul Miloš Vujić i konzul Dragan Protić.