Printer Friendly Version Боравак министра без портфеља у Влади Републике Србије, задуженог за координацију активности и мера у области односа Р.Србије са дијаспором господина Ђорђа Милићевића у Бања Луци. @ 26 April 2024 12:33 PM

Министар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за координацију активности и мера у области односа Р.Србије са дијаспором Ђорђе Милићевић дана 30.05.2023. године у Бања Луци састао се са министром за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске  Златаном Клокићем.

 

Двојица министара разменила су искуства у области односа са дијаспором и изразили спремност за будуће заједничке активности у пројектима који се тичу сарадње са дијаспором. Том приликом министар Ђорђе Милићевић је истакао да су Република Србија и Република Српска јаке само кад су јединствене и да управо састанак  показује јединство и опредељеност за јачање односа, али и напредак и јединство сународника без обзира где живе. Састанку је присуствовао и генерални конзул Милош Вујић.

Министар Ђорђе Милићевић је одржао и неформални састанак са Петром Ђокићем, министром енергетике и рударства у Влади Републике Српске.

Дочеку и испраћају министра без портфеља у Влади Републике Србије, задуженог за координацију активности и мера у области односа Р.Србије са дијаспором господина Ђорђа Милићевића присуствовали су генерални конзул Милош Вујић и конзул Драган Протић.