Printer Friendly Version Poseta ministarke zdravlja Republike Srbije Danice Grujičić Banji „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici, 21.10.2023. @ 23 October 2023 02:29 PM

Dana 21.10.2023. godine, u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Zdravstveno-turističkog centra „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministarka zdravlja Republike Srbije Danica Grujičić i direktor Specijalne bolnice Darko Banjac, uz prisustvo predstavnika SPC i verski obred osvećenja, svečano su otvorili nove objekte u kompleksu ove važne regionalne ustanove, čime je završena izgradnja i rekonstrukcija njenog zdravstvenog dela.

Otvaranjem hiperbaričnog centra i hidrobloka, uz već postojeći objekat poluintenzivne nege i dijagnostički centar sa najsavremenijom opremom, „Mlječanica“ u nekim aspektima svoje ponude pruža mogućnosti koje, po rečima ministarke D. Grujičić, ne postoje ni u Srbiji. Takođe, ministarka je pohvalila organizacioni koncept čitave institucije, tj. podelu na zdravstveno-terapijski i komercijalno-turistički deo Banje „Mlječanica“.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovala je i većina ministara Vlade Republike Srpske, zatim srpski predstavnici u institucijama BiH, rukovodioci javnih institucija, gradonačelnici i načelnici opština.

U pozdravnom obraćanju prisutnima, predsednik M. Dodik je izrazio zadovoljstvo što će, dodatnom izgradnjom i razvijanjem turističko-rekreativnog centra, stradalnički narod Potkozarja makar i sa višedecenijskim zakašnjenjem imati mogućnost da koristi najmoderniju ustanovu ove vrste u čitavoj BiH. Takođe, prokomentarisao je i poslednje proširivanje liste osoba i kompanija koje su pod sankcijama SAD, na koju su uvršćeni i njegovi sin i kćerka, izrazivši odlučnost da politika aktuelnog rukovodstva bude i dalje isključivo u interesu Republike Srpske, na principima izvornog Dejtonskog sporazuma.

Ceremoniji je prisustvovao konzul Aleksandar Subotić.