Printer Friendly Version Посета министарке здравља Републике Србије Данице Грујичић Бањи „Мљечаница“ у Козарској Дубици, 21.10.2023. @ 23 October 2023 02:24 PM

Дана 21.10.2023. године, у Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију Здравствено-туристичког центра „Мљечаница“ у Козарској Дубици, председник Републике Српске Милорад Додик, министарка здравља Републике Србије Даница Грујичић и директор Специјалне болнице Дарко Бањац, уз присуство представника СПЦ и верски обред освећења, свечано су отворили нове објекте у комплексу ове важне регионалне установе, чиме је завршена изградња и реконструкција њеног здравственог дела.

Отварањем хипербаричног центра и хидроблока, уз већ постојећи објекат полуинтензивне неге и дијагностички центар са најсавременијом опремом, „Мљечаница“ у неким аспектима своје понуде пружа могућности које, по речима министарке Д. Грујичић, не постоје ни у Србији. Такође, министарка је похвалила организациони концепт читаве институције, тј. поделу на здравствено-терапијски и комерцијално-туристички део Бање „Мљечаница“.

Свечаној церемонији отварања присуствовала је и већина министара Владе Републике Српске, затим српски представници у институцијама БиХ, руководиоци јавних институција, градоначелници и начелници општина.

У поздравном обраћању присутнима, председник М. Додик је изразио задовољство што ће, додатном изградњом и развијањем туристичко-рекреативног центра, страдалнички народ Поткозарја макар и са вишедеценијским закашњењем имати могућност да користи најмодернију установу ове врсте у читавој БиХ. Такође, прокоментарисао је и последње проширивање листе особа и компанија које су под санкцијама САД, на коју су увршћени и његови син и кћерка, изразивши одлучност да политика актуелног руководства буде и даље искључиво у интересу Републике Српске, на принципима изворног Дејтонског споразума.

Церемонији је присуствовао конзул Александар Суботић.