Printer Friendly Version Predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka prisustvovali obeležavanju Dana i krsne slave opštine Ribnik @ 22 September 2023 01:53 PM

U okviru trodnevnog programa obeležavanja Dana i krsne slave opštine Ribnik „Rođenje Presvete Bogorodice – Mala Gospojina“, 20. septembra o.g. svečano je otvoren Centar za kulturu, u kome je održana i svečana akademija na kojoj je načelnik opštine, Nebojša Karać, dodelio zahvalnice i povelje najboljim učenicima lokalnih škola i zaslužnim građanima  za doprinos u razvoju zajednice u oblasti privrede, kulture i sporta.

Skupu su prisustvovali i prof. dr Nikola Špirić, predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, dr Nikola Banjac, posebni savetnik ministra odbrane Republike Srbije, kome je zbog pomoći u razvoju opštine uručena posebna Povelja, zatim predstavnici SPC, delegacija bratske opštine Temerin iz Republike Srbije, kao i predstavnici političkog i društvenog života ovog regiona.  

Predstavljen je kratak istorijat i specifičnost razvoja opštine, s obzirom na to da se nalazi na entitetskoj granici, da se 1995. izdvojila iz opštine Ključ koja je u Federaciji BiH, pri čemu je stari naziv Ribnik vraćen 2001. godine. Iskazana je zahvalnost predsedniku i Vladi Republike Srpske, takođe i predsedniku i Vladi Republike Srbije za veliku pomoć i kontinuiranu podršku u finansiranju razvojnih projekata i rešavanju problema u različitim oblastima.

U ime Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjaluci, svečanoj akademiji opštine Ribnik prisustvovali su konzuli Dragan Protić  i Aleksandar Subotić.