Printer Friendly Version Представници Генералног конзулата Републике Србије Бања Лука присуствовали обележавању Дана и крсне славе општине Рибник @ 22 September 2023 01:51 PM

У оквиру тродневног програма обележавања Дана и крсне славе општине Рибник „Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина“, 20. септембра о.г. свечано је отворен Центар за културу, у коме је одржана и свечана академија на којој је начелник општине, Небојша Караћ, доделио захвалнице и повеље најбољим ученицима локалних школа и заслужним грађанима  за допринос у развоју заједнице у области привреде, културе и спорта.

Скупу су присуствовали и проф. др Никола Шпирић, председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, др Никола Бањац, посебни саветник министра одбране Републике Србије, коме је због помоћи у развоју општине уручена посебна Повеља, затим представници СПЦ, делегација братске општине Темерин из Републике Србије, као и представници политичког и друштвеног живота овог региона.  

Представљен је кратак историјат и специфичност развоја општине, с обзиром на то да се налази на ентитетској граници, да се 1995. издвојила из општине Кључ која је у Федерацији БиХ, при чему је стари назив Рибник враћен 2001. године. Исказана је захвалност председнику и Влади Републике Српске, такође и председнику и Влади Републике Србије за велику помоћ и континуирану подршку у финансирању развојних пројеката и решавању проблема у различитим областима.

У име Генералног конзулата Републике Србије у Бањалуци, свечаној академији општине Рибник присуствовали су конзули Драган Протић  и Александар Суботић.