Printer Friendly Version U Banja Luci svečano otvoren 28. Međunarodni sajam knjiga @ 14 September 2023 02:52 PM

U Banja Luci, u Sportskoj dvorani „Borik“, 13. septembra o.g. svečano je otvoren 28. Međunarodni sajam knjiga „Banja Luka 2023“, prigodnom besedom banjalučkog književnika Ranka Risojevića.

Prisutnima su se obratili i ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, koja se posebno zahvalila Ministarstvu kulture Srbije za podršku Sajmu, kao i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Iz različitih uglova, govornici su istakli univerzalni značaj pisane reči i kvalitetne produkcije, sa jedne strane, i čitalačke kulture sa druge, za razvijanje kulturnog senzibiliteta i promišljanje identitetskih osnova i formi unapređenja međuetničke komunikacije na ovim prostorima. Skupu su prisustvovali i Ćamil Duraković, potpredsednik Republike Srpske, predstavnici SPC, kao i brojni gosti iz društveno-političke i akademske zajednice Banja Luke i Republike Srpske.

Ispred Ministarstva kulture Republike Srbije, na otvaranju Sajmu knjiga bili su prisutni državni sekretar Miodrag Ivanović, i načelnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo Mladen Vesković.

Svečanom otvaranju 28. Međunarodnog sajma knjiga u Banja Luci prisustvovali su i generalni konzul Miloš Vujić i konzul Aleksandar Subotić