Printer Friendly Version У Бања Луци свечано отворен 28. Међународни сајам књига @ 14 September 2023 02:47 PM

У Бања Луци, у Спортској дворани „Борик“, 13. септембра о.г. свечано је отворен 28. Међународни сајам књига „Бања Лука 2023“, пригодном беседом бањалучког књижевника Ранка Рисојевића.

Присутнима су се обратили и министарка просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, која се посебно захвалила Министарству културе Србије за подршку Сајму, као и градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић.

Из различитих углова, говорници су истакли универзални значај писане речи и квалитетне продукције, са једне стране, и читалачке културе са друге, за развијање културног сензибилитета и промишљање идентитетских основа и форми унапређења међуетничке комуникације на овим просторима. Скупу су присуствовали и Ћамил Дураковић, потпредседник Републике Српске, представници СПЦ, као и бројни гости из друштвено-политичке и академске заједнице Бања Луке и Републике Српске.

Испред Министарства културе Републике Србије, на отварању Сајму књига били су присутни државни секретар Миодраг Ивановић, и начелник у Сектору за савремено стваралаштво Младен Весковић.

Свечаном отварању 28. Међународнoг сајма књига у Бања Луци присуствовали су и генерални конзул Милош Вујић и конзул Александар Суботић.