Printer Friendly Version Генерални конзул Милош Вујић присуствовао Свечаној академији поводом дана општине Челинац @ 27 July 2023 02:25 PM

Дана 26. јула 2023.године  у Челинцу је одржана Свечана академија поводом дана општине и крсне славе Светог Архангела Гаврила, на којој су додељена и општинска признања.

Начелник општине Челинац, Владо Глигорић, је на свечаности нагласио важност добре сарадње републичких и локалних власти које су заједничким снагама урадиле много за добробит становника ове општине. Глигорић је истакао да су на више од 130 локација рађени инфраструктурни пројекти, укључујући путеве, водовод и објекте високоградње. Навео је да Челинац спада у ред средње развијених општина у Републици Српској.

„Нажалост има људи који одлазе из Челинца, али има и све више људи који долазе у Челинац и овде решавају своје стамбено питање. Бавили смо се развојем и другим важним сегментима живота, од предшколског, основног и средњег образовања, спорта, културе… Подржали смо пројекте и пензионера и младих и низ других значајних сфера живота у нашој општини те Челинац постаје лепо место за живот. 

Највише признање, плакета општине, додељене су, редитељу, сценаристи и глумцу Николи Пејаковићу за допринос од изузетног значаја за уметност и афирмацију завичаја, који је том приликом изјавио да је признање које је добио од општине уствари награда његовим прецима који су много урадили за овај крај, као и примаријусу доктору Михајлу Ђурићу за допринос од изузетног значаја за развој здравства и заштите здравља становништва општине Челинац.

Свечаној академији поводом дана општине Челинац и крсне славе Светог Архангела Гаврила, испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци присуствовао је генерални конзул Милош Вујић.