Printer Friendly Version Obeleženo 148 godina od ustanka srpskog naroda u Hercegovini – Nevesinjske puške @ 10 July 2023 01:50 PM

U  mestu Krekovi kod Nevesinja  je 09. jula 2023.godine,  održana tradicionalna manifestacija „Nevesinjska puška“, posvećena  obeležavanju 148 godine od početka ustanka u Hercegovini 1875. godine. Manifestacija je započeta služenjem parastosa ustanicima i polaganjem venaca kod spomen obeležja u Krekovima i završena prigodnim kulturno-umetničkim programom.

Manifestaciji su prisustvovali premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, savetnik srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH Boško Tomić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Nikola Selaković, generalni konzul Republike Srbije u Mostaru Vaso Gujić, konzul Republike Srbije u Trebinju Miodrag Džudžalija, načelnici opština Nikšić Marko Kovačević i Plužine Slobodan Delić, kao i načelnici i predstavnici istočno-hercegovačkih opština i grada Trebinja, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predstavnici boračkih organizacija, potomci nevesinjskih ustanika i brojni gosti.

Na spomen obeležje ustanicima venac je u ime Republike Srbije položio  ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Nikola Selaković u pratnji generalnog konzula Srbije u Mostaru Vase Gujića, konzula u Konzularnoj kancelariji Republike Srbije u Trebinju Miodraga Džudžalije i državnog sekretara u ministarstvu za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Antića.