Printer Friendly Version Обележeно 148 година од устанка српског народа у Херцеговини – Невесињске пушке @ 10 July 2023 01:47 PM

У  месту Крекови код Невесиња  је 09. јула 2023.године,  одржана традиционална манифестација „Невесињска пушка“, посвећена  обележавању 148 године од почетка устанка у Херцеговини 1875. године. Манифестација је започета служењем парастоса устаницима и полагањем венаца код спомен обележја у Крековима и завршена пригодним културно-уметничким програмом.

Манифестацији су присуствовали премијер Републике Српске Радован Вишковић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, саветник српског члана и председавајуће Председништва БиХ Бошко Томић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Никола Селаковић, генерални конзул Републике Србије у Мостару Васо Гујић, конзул Републике Србије у Требињу Миодраг Џуџалија, начелници општина Никшић Марко Ковачевић и Плужине Слободан Делић, као и начелници и представници источно-херцеговачких општина и града Требиња, посланици у Народној скупштини Републике Српске, представници борачких организација, потомци невесињских устаника и бројни гости.

На спомен обележје устаницима венац је у име Републике Србије положио  министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Никола Селаковић у пратњи генералног конзула Србије у Мостару Васе Гујића, конзула у Конзуларној канцеларији Републике Србије у Требињу Миодрага Џуџалије и државног секретара у министарству за рад,запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Антића.