Printer Friendly Version Prijem za decu sa KiM u Vladi R. Srpske @ 3 July 2023 02:30 PM

Ministar prosvete i kulture u Vladi Republike Srpske, Željka Stojičić, bila je domaćin prijema za decu sa Kosova i Metohije u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koji se tradicionalno održava već 11 godina i u okviru kojeg je do sada preko 7000 dece sa KiM posetilo Republiku Srpsku.

Ove godine je 800 učenika i prosvetnih radnika posetilo 19 opština i gradova u Republici Srpskoj. Projekat se realizuje uz podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva, kao i Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Danas smo videli puno emocija i sa jedne i sa druge strane. Deca su zadovoljna i srećna i to nam je i cilj“ istakla je Željka Stojičić. Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, je naveo da „ovoj deci dajemo slobodu jer je nemaju na KiM, jer su im školske dane prekinuli pucnji, što ne bi trebali preživljavati u 21. veku.“

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo, učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Zubinog Potoka izveli su himnu „Moja Republika“.

Prijemu za decu sa KiM u Vladi R. Srpske, ispred Generalnog konzulata R. Srbije u Banja Luci prisustvovao je konzul Dragan Protić.