Printer Friendly Version Пријем за децу са КиМ у Влади Р. Српске @ 3 July 2023 02:28 PM

Министар просвете и културе у Влади Републике Српске, Жељка Стојичић, била је домаћин пријема за децу са Косова и Метохије у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ који се традиционално одржава већ 11 година и у оквиру којег је до сада преко 7000 деце са КиМ посетило Републику Српску.

Ове године је 800 ученика и просветних радника посетило 19 општина и градова у Републици Српској. Пројекат се реализује уз подршку Владе Републике Српске и ресорног министарства, као и Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

„Данас смо видели пуно емоција и са једне и са друге стране. Деца су задовољна и срећна и то нам је и циљ“ истакла је Жељка Стојичић. Председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, Милорад Арлов, је навео да „овој деци дајемо слободу јер је немају на КиМ, јер су им школске дане прекинули пуцњи, што не би требали преживљавати у 21. веку.“

У знак захвалности за гостопримство, ученици Основне школе „Јован Цвијић“ из Зубиног Потока извели су химну „Моја Република“.

Пријему за децу са КиМ у Влади Р. Српске, испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци присуствовао је конзул Драган Протић.