Printer Friendly Version Свечана академија поводом дана општине Добој @ 26 June 2023 02:11 PM

Дана 25. јуна о.г. у Добоју је одржана Свечана академија поводом дана града, на којој су и додељена градска признања.

На свечаности је истакнута важност добре сарадње републичких и локалних власти. Градоначелник Добоја, Борис Јеринић, истакао је том приликом да је Добој реализовао бројне пројекте, а да завршетак изградње регионалне болнице у септембру, уз подршку свих републичких инситуција представља најзначајни капитални пројекат.

Највише признање, плакета града, додељене су министарки финансија Републике Српске, Зори Видовић, која је навела да Добој има посебно место у Републици Српској, као и да је то град који прави велике кораке развоја, омогућава својим становницима да сваки дан живе све боље и да ће Влада и у наредном периоду наставити да посвећује максималну пажњу његовом развоју, као и директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Влади Ђајићу, који је нагласио да је Добој град добрих и вредних људи, који су од малог града направили европски град по мери.

Они су новчану награду од по 5.000 КМ (око 2.500 евра) донирали добојском Удружењу за децу са потешкоћама у развоју и бањалучком Даун синдром центру.

Свечаној академији је испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци присуствовао генерални конзул Милош Вујић.