Printer Friendly Version Polaznici Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije na prijemu kod predsednika Vlade Republike Srpske @ 26 May 2023 10:52 AM

Diplomatska akademija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije,  u okviru  osnovnog programa obuke organizovala je studijsku posetu polaznika Dipolmatske akademije Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banja Luci.

Ova studijska poseta se realizuje kao deo sprovođenja Memoranduma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Repubike Srpske u oblasti diplomatskog obrazovanja.

Prvog dana posete organizovana je poseta Vladi Republike Srpske i prijem kod premijera Radovana  Viškovića.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželeo je dobrodošlicu polaznicima Diplomatske akademije i zahvalio generalnom konzulu Milošu Vujiću, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije na realizaciji ovog značajnog projekta. Tokom razgovarao je upoznao je polaznike Akademije  o načinu fukcionisanja Republike Srpske, i značaju primene Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Polaznici Diplomatske akademije upoznati su i o ustavnoj poziciji Republike Srpske, kao i o važnosti očuvanja njenih nadležnosti.

Predsednik Vlade Republike Srpske poželeo je polaznicima uspeh na poslovnom i privatnom planu, kao i želju da u budućnosti na najbolji način predstavljaju svoj narod na najvišim nivoima.

Generalni konzul Miloš Vujić istakao je zahvalnost za srdačan prijem i izrazio želju za nastavkom ovakvih i sličnih projekata.

Sastanku je prisustvovao konzul Dragan Protić, kao i direktor Diplomatske akademije ambasador Marina Jovićević.