Printer Friendly Version Полазници Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије на пријему код председника Владе Републике Српске @ 26 May 2023 10:48 AM

Дипломатска академија Министарства спољних послова Републике Србије,  у оквиру  основног програма обуке организовала је студијску посету полазника Диполматске академије Генералном конзулату Републике Србије у Бања Луци.

Ова студијска посета се реализује као део спровођења Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Репубике Српске у области дипломатског образовања.

Првог дана посете организована је посета Влади Републике Српске и пријем код премијера Радована  Вишковића.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелео је добродошлицу полазницима Дипломатске академије и захвалио генералном конзулу Милошу Вујићу, као и Министарству спољних послова Србије на реализацији овог значајног пројекта. Током разговарао је упознао је полазнике Академије  о начину фукционисања Републике Српске, и значају примене Дејтонског мировног споразума.

Полазници Дипломатске академије упознати су и о уставној позицији Републике Српске, као и о важности очувања њених надлежности.

Председник Владе Републике Српске пожелео је полазницима успех на пословном и приватном плану, као и жељу да у будућности на најбољи начин представљају свој народ на највишим нивоима.
Генерални конзул Милош Вујић истакао је захвалност за срдачан пријем и изразио жељу за наставком оваквих и сличних пројеката.

Састанку је присуствовао конзул Драган Протић, као и директор Дипломатске академије амбасадор Марина Јовићевић.