Printer Friendly Version Otvorena multifunkcionalna dvorana u Jakupovcima @ 26 April 2023 12:02 PM

U Jakupovcima, opština Laktaši, dana 24.04.2023. godine, otvorena je multifukncionalna dvorana za koju su sredstva od oko 2,4 miliona KM (oko 1,2 miliona evra) obezbedile Vlada Republike Srpske i Vlada Republike Srbije, kao i grad Laktaši.

Dvorana površine 1635 metara kvadratnih raspolaže sa 450 mesta i predviđena je za sve dvoranske sportove. Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, istakao je da je zahvalan Vladi Republike Srbije na finansijskoj podršci za izgradnju dvorane kojom je rešen problem meštana, i podsetio da je ove godine prvi razred upisalo tri odeljenja što dovoljno govori o perspektivi ovog mesta. Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Selma Čabrić, izrazila je nadu da će dvorana uvek biti puna mladih, i đaka i rekreativaca, i da će odatle uvek izlaziti dobri rezultati i dobri sportisti, dok je gradonačelnik Laktaša, Miroslav Bojić, naveo da je dvorana bila dugogodišnji san đaka i roditelja ovog mesta i naglasio da je u proteklih 10 godina formirano više od 20 sportskih kolektiva koji će koristiti ovu dvoranu.

Otvaranju multifukncionalne dvorane u Jakupovcima ispred Generalnog konzulata R. Srbije u Banja Luci prisustvovao je generalni konzul Miloš Vujić