Printer Friendly Version Отворена мултифункционална дворана у Јакуповцима @ 26 April 2023 12:00 PM

У Јакуповцима, општина Лакташи, дана 24.04.2023. године, отворена је мултифукнционална дворана за коју су средства од око 2,4 милиона КМ (око 1,2 милиона евра) обезбедиле Влада Републике Српске и Влада Републике Србије, као и град Лакташи.

Дворана површине 1635 метара квадратних располаже са 450 места и предвиђена је за све дворанске спортове. Председник Републике Српске, Милорад Додик, истакао је да је захвалан Влади Републике Србије на финансијској подршци за изградњу дворане којом је решен проблем мештана, и подсетио да је ове године први разред уписало три одељења што довољно говори о перспективи овог места. Министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, Селма Чабрић, изразила је наду да ће дворана увек бити пуна младих, и ђака и рекреативаца, и да ће одатле увек излазити добри резултати и добри спортисти, док је градоначелник Лакташа, Мирослав Бојић, навео да је дворана била дугогодишњи сан ђака и родитеља овог места и нагласио да је у протеклих 10 година формирано више од 20 спортских колектива који ће користити ову дворану.

Отварању мултифукнционалне дворане у Јакуповцима испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци присуствовао је генерални конзул Милош Вујић.