Printer Friendly Version Svečana akademija povodom dana grada Gradiška @ 26 April 2023 11:29 AM

Dana 24. aprila o.g., u znak sećanja na 24. april 1945. godine kada je oslobođena od nemačke okupacije, održana je svečana akademija kojom je grad Gradiška obeležio dan grada.

Obeležavanje dana grada započelo je polaganjem venaca i cveća na spomen obeležja u parku „Sloboda“, a nastavljeno svečanom akademijom na kojoj su uručena priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama za doprinos razvoju grada. Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, naveo je da je i u teškim ekonomskim uslovima gradska vlast uspela u proteklih godinu dana da realizuje brojne značajne infrastrukturne projekte i kapitalne investicije, ali i da stvara uslove za bolji privredni razvoj. Tom prilikom je zahvalio Vladi Republike Srpske, Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, koji su pružili finansijsku podršku za realizaciju projekata od koristi za sve stanovnike Gradiške.

Svečanoj akademiji povodom dana grada Gradiška, prisustvovali su ministar trgovine i turzima u Vladi Republike Srpske, Denis Šulić, brojni predstavnici republičkih organa, načelnici opština i druge visoke zvanice iz političkog, javnog i društvenog života Republike Srpske, ambasadori Ruske federacije i Republike Slovenije u BiH, kao i generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci, Miloš Vujić.