Printer Friendly Version Свечана академија поводом дана града Градишка @ 26 April 2023 11:26 AM

Дана 24. априла о.г., у знак сећања на 24. април 1945. године када је ослобођена од немачке окупације, одржана је свечана академија којом је град Градишка обележио дан града.

Обележавање дана града започело је полагањем венаца и цвећа на спомен обележја у парку „Слобода“, а настављено свечаном академијом на којој су уручена признања најзаслужнијим појединцима и установама за допринос развоју града. Градоначелник Градишке, Зоран Аџић, навео је да је и у тешким економским условима градска власт успела у протеклих годину дана да реализује бројне значајне инфраструктурне пројекте и капиталне инвестиције, али и да ствара услове за бољи привредни развој. Том приликом је захвалио Влади Републике Српске, Влади Републике Србије и председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу, који су пружили финансијску подршку за реализацију пројеката од користи за све становнике Градишке.

Свечаној академији поводом дана града Градишка, присуствовали су министар трговине и турзима у Влади Републике Српске, Денис Шулић, бројни представници републичких органа, начелници општина и друге високе званице из политичког, јавног и друштвеног живота Републике Српске, амбасадори Руске федерације и Републике Словеније у БиХ, као и генерални конзул Републике Србије у Бања Луци, Милош Вујић.