Printer Friendly Version Otvoren teniski kompleks u Banja Luci @ 13 April 2023 11:16 AM

U Banja Luci je 12.04.o.g. svečano otvoren teniski kompleks namenjen održavanju teniskog turnira „Srpska open“, koji će biti održan od 16. do 23. aprila o.g., a na kojem će osim Novaka Đokovića igrati i brojna poznata teniska imena i drugi igrači iz vrha ATP liste.

Teniski kompleks impozantnog izgleda, sa centralnom arenom od 6000 mesta, je izgrađen za svega nekoliko meseci i zadovoljava sve kriterijume za održavanje turnira na visokom nivou. Uz kompleks su izgrađeni i novi trg, dečja igrališta, aleje i nova avenija.


Otvaranju teniskog kompleksa su prisustvovali predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, brojni ministri u Vladi Republike Srpske, gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, predstavnici rukovodstva Narodne skupštine Republike Srpske i druge visoke zvanice iz političkog, javnog i društvenog života Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je zahvalan porodici Đoković i Novaku Đokoviću koji je obećao da će igrati u Banja Luci i koji je verovao u Banja Luku i Republiku Srpsku. „Izgadnja kompleksa je dokaz sposobnosti gradskih i republičkih institucija da u kratkom roku završe ovakav objekat. Sve ovo zaslužuju Banja Luka i Republika Srpska, koja neće stati na ovome već idemo dalje do novih turnira. Biće teško, jer tenis je sport bogatih. Mogu ponuditi više nego mi, ali ćemo se boriti kao i do sada, jer da nismo verovali u ovo, ne bismo ni danas bilo ovde“ istakao je Dodik, uz zahvalnost svima koji su pomogli i učestvovali u izgradnji teniskog kompleksa.

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, je na svečanom otvaranju naveo da je ovaj teniski kompleks ponos Banja Luke i Republike Srpske, i da je „veličanstveno u ovom trenutku biti Banjalučanin, građanin Republike Srpske i Srbin. Imali smo hrabrost da vidimo ono čega nema, imali smo hrabrost da zadamo cilj koji je iznad naših mogućnosti i kapaciteta, ali smo imali veru i odvažnost i postigli smo rezultate kakvi nisu viđeni na ovim prostorima. Došli smo do nove razglednice našeg grada.“

Predsednik organizacionog odbora turnira „Srpska open“, Bojan Vujić, je naglasio da će izgadnja ovakvog kompleksa omogućiti da „naši klinci iz Banja Luke, Republike Srpske, Srbije ali i regiona imaju prilike da treniraju i rade u ovom prelepom kompleksu i da ovde naprave prve korake u ovom planetarno popularnom sportu“ uz nadu da će isti omogućiti stvaranje novih budućih velikih teniskih imena.

Otvaranju teniskog kompleksa u Banja Luci je ispred Generalnog konzulata R. Srbije u Banja Luci prisustvovao Generalni konzul Miloš Vujić.