Printer Friendly Version Отворен тениски комплекс у Бања Луци @ 13 April 2023 11:13 AM

У Бања Луци је 12.04.о.г. свечано отворен тениски комплекс намењен одржавању тениског турнира „Српска опен“, који ће бити одржан од 16. до 23. априла о.г., а на којем ће осим Новака Ђоковића играти и бројна позната тениска имена и други играчи из врха АТП листе.

Тениски комплекс импозантног изгледа, са централном ареном од 6000 места, је изграђен за свега неколико месеци и задовољава све критеријуме за одржавање турнира на високом нивоу. Уз комплекс су изграђени и нови трг, дечја игралишта, алеје и нова авенија.

Отварању тениског комплекса су присуствовали председник Републике Српске, Милорад Додик, бројни министри у Влади Републике Српске, градоначелник Бања Луке, Драшко Станивуковић, представници руководства Народне скупштине Републике Српске и друге високе званице из политичког, јавног и друштвеног живота Републике Српске.

Председник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да је захвалан породици Ђоковић и Новаку Ђоковићу који је обећао да ће играти у Бања Луци и који је веровао у Бања Луку и Републику Српску. „Изгадња комплекса је доказ способности градских и републичких институција да у кратком року заврше овакав објекат. Све ово заслужују Бања Лука и Република Српска, која неће стати на овоме већ идемо даље до нових турнира. Биће тешко, јер тенис је спорт богатих. Могу понудити више него ми, али ћемо се борити као и до сада, јер да нисмо веровали у ово, не бисмо ни данас било овде“ истакао је Додик, уз захвалност свима који су помогли и учествовали у изградњи тениског комплекса.

Градоначелник Бања Луке, Драшко Станивуковић, је на свечаном отварању навео да је овај тениски комплекс понос Бања Луке и Републике Српске, и да је „величанствено у овом тренутку бити Бањалучанин, грађанин Републике Српске и Србин. Имали смо храброст да видимо оно чега нема, имали смо храброст да задамо циљ који је изнад наших могућности и капацитета, али смо имали веру и одважност и постигли смо резултате какви нису виђени на овим просторима. Дошли смо до нове разгледнице нашег града.“

Председник организационог одбора турнира „Српска опен“, Бојан Вујић, је нагласио да ће изгадња оваквог комплекса омогућити да „наши клинци из Бања Луке, Републике Српске, Србије али и региона имају прилике да тренирају и раде у овом прелепом комплексу и да овде направе прве кораке у овом планетарно популарном спорту“ уз наду да ће исти омогућити стварање нових будућих великих тениских имена.

Отварању тениског комплекса у Бања Луци је испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци присуствовао Генерални конзул Милош Вујић.