Printer Friendly Version 3. Međunarodni sajam turizma u Banja Luci i potpisivanje Protokola o saradnji TO Republike Srpske i TO Zlatibor @ 13 March 2023 12:25 PM

Pod pokroviteljstvom grada Banja Luka i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu Ministara, od 10. do 12.03.o.g. održan je „3. Međunarodni sajam turizma, Banja Luka 2023“.

Na Sajmu je bilo prisutno više od 110 izlagača iz Republike Srpske, Republike Srbije, Hrvatske, Turske, itd.V.d. Ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, Zlatan Klokić, je na otvaranju sajma izrazio nadu da će ovaj sajam nastaviti da raste, kao i da će na pravi način promovisati Republiku Srpsku. „Turizam je značajan i radi prezentacije na međunarodnom nivou jer sve ono što krasi Republiku Srpsku, naše turističke bisere, olimpijsku planinu Jahorinu, banje, naše lepe gradove Banja Luku i Trebinje, treba promovisati u pravom svetlu, kako i zaslužuju“ naveo je Klokić.

Svečanom otvaranju sajma je ispred Generalnog konzulata R. Srbije u Banja Luci prisustvovao Generalni konzul Miloš Vujić.

Dana 11.03.o.g. v.d. direktora Turističke organizacije Republike Srpske, Miodrag Lončarević, i direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, potpisali su Protokol o saradnji dve navedene turističke organizacije. Navedeno je da je Protokol nastavak veoma uspešne saradnje, a za cilj ima jačanje saradnje u vidu razmene znanja i iskustva u oblasti promocije i marketinga, jačanje prekogranične saradnje, te omogućava građanima Republike Srpske popuste u pojedinim hotelima na Zlatiboru.

„Potpisanim Protokolom dajemo šansu daljem razvoju turizma u Republici Srpskoj koji je u ekspanziji" istakao je Miodrag Lončarević. „Potencijali za saradnju su odlični, a glavni cilj je formiranje jednog zajedničkog turističkog proizvoda prepoznatljivog u regionu“ naglasio je Vladimir Živanović.

Potpisivanju Protokola o saradnji TO Republike Srpske i TO Zlatibor ispred Generalnog konzulata R. Srbije u Banja Luci prisustvovao je vicekonzul Dejan Zafirov.