Printer Friendly Version 3. Међународни сајам туризма у Бања Луци и потписивање Протокола о сарадњи ТО Републике Српске и ТО Златибор @ 13 March 2023 12:19 PM

Под покровитељством града Бања Лука и Министарства спољне трговине и економских односа у Савету Министара, од 10. до 12.03.о.г. одржан је „3. Међународни сајам туризма, Бања Лука 2023“.

На Сајму је било присутно више од 110 излагача из Републике Српске, Републике Србије, Хрватске, Турске, итд.
В.д. Министра трговине и туризма у Влади Републике Српске, Златан Клокић, је на отварању сајма изразио наду да ће овај сајам наставити да расте, као и да ће на прави начин промовисати Републику Српску. „Туризам је значајан и ради презентације на међународном нивоу јер све оно што краси Републику Српску, наше туристичке бисере, олимпијску планину Јахорину, бање, наше лепе градове Бања Луку и Требиње, треба промовисати у правом светлу, како и заслужују“ навео је Клокић.


Свечаном отварању сајма је испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци присуствовао Генерални конзул Милош Вујић.

Дана 11.03.о.г. в.д. директора Туристичке организације Републике Српске, Миодраг Лончаревић, и директор Туристичке организације Златибор, Владимир Живановић, потписали су Протокол о сарадњи две наведене туристичке организације. Наведено је да је Протокол наставак веома успешне сарадње, а за циљ има јачање сарадње у виду размене знања и искуства у области промоције и маркетинга, јачање прекограничне сарадње, те омогућава грађанима Републике Српске попусте у појединим хотелима на Златибору.


„Потписаним Протоколом дајемо шансу даљем развоју туризма у Републици Српској који је у експанзији" истакао је Миодраг Лончаревић. „Потенцијали за сарадњу су одлични, а главни циљ је формирање једног заједничког туристичког производа препознатљивог у региону“ нагласио је Владимир Живановић.

Потписивању Протокола о сарадњи ТО Републике Српске и ТО Златибор испред Генералног конзулата Р. Србије у Бања Луци присуствовао је вицеконзул Дејан Зафиров.