Printer Friendly Version Generalni konzul M. Vujić posetio Filološki fakultet u Banja Luci @ 10 March 2023 02:50 PM

Dana 09.03.2023. godine, na poziv dekana prof dr Biljane Babić, Generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci, Miloš Vujić, posetio je Filološki fakultet Univerziteta u Banja Luci.

Tom prilikom M. Vujić je obišao zgradu i biblioteku fakulteta, te konstatovao da postoje dobri uslovi za studente Filološkog fakulteta za njihovo dalje napredovanje i usavršavanje.

Prof dr Biljana Babić je obavestila Generalnog konzula da trenutno na fakultetu ima dosta studenata iz Republike Srbije, kako putem razmene studenata tako i onih koji su svojevoljno odlučili da upišu upravo ovaj fakultet. Dalje su usaglasili da već postoji zavidan obim razmene studenata, projekata i ideja sa fakultetima iz Republike Srbije, ali da uvek postoji prostor za nove, brojnije i veće projekte.

Generalni konzul je na kraju zahvalio domaćinu na pozivu, obilasku i informacijama vezanim za rad samog fakulteta, te naveo da Generalni konzulat stoji na raspolaganju za sve vidove buduće saradnje, u skladu sa nadležnostima i mogućnostima.