Printer Friendly Version Svečani prijem povodom stupanja Milorada Dodika na dužnost predsednika Republike Srpske @ 24 November 2022 11:46 AM

U Banjaluci dana 22.11.2022.godine , u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske održan je svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Zvanice su na prijemu dočekali predsednik Milorad Dodik i potpresednici Republike Srpske Ivan Begić i Ćamil Duraković.

Prijemu su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijeri Republike Srpske Radovan Višković i Republike Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Nikola Selaković, ministar informisanja i telekomunikacija Republike Srbije, dr Mihailo Jovanović, ministar za brigu o porodici i demografiju Republike Srbije prof. dr Darija Kisić, ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić, general Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, pukovnik Goran Momčilović, šef Kabineta ministra odbrane, pomoćnik direktora policije Republike Srbije, gospodin Dragan Vasiljević, vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov, i brojne druge zvanice iz političkog i javnog života Srpske i Srbije.

Patrijarh srpski Porfirije poručio je na prijemu da u ovim turbulentnim vremenima nije lako biti predsednik R. Srpske, ali da treba graditi mir i jedinstvo.

Premijer Republike Srbije Ana Brnabić poželela je sreću Miloradu Dodiku, budućem mandataru Radovanu Viškoviću, srpskom članu Predsedništva BiH Željki Cvijenović, te poručila da će u Srbiji, njenom predsediku Aleksandru Vučiću i Vladi imati oslonac i stub da pomogne kada treba.

„Kada ima za Srbiju, ima i za Srpsku“, naglasila je Brnabićeva i dodala da je raduje što ima priliku da u novom mandatu da nastavi saradnju i da se grade specijalne i posebne veze Srbije i Srpske.

Ambasador Aleksandar Đorđević, generalni kozul Miloš Vujić, Nataša Đorđević, ministar savetnik, konzul u GK Banja Luka Vesna Marinković prisustvovali su kako dočeku i ispraćaju delegacija iz Republike Srbije tako i svim aktivnostima koje su pratile svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, u Banja Luci.

Snimak svečanog prijema povodom stupanja Milorada Dodika na dužnost predsednika Republike Srpske možete pogledati na sledećem linku https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Rz-Jeo4TZXM