Printer Friendly Version Свечани пријем поводом ступања Милорада Додика на дужност председника Републике Српске @ 24 November 2022 11:40 AM

У Бањалуци дана 22.11.2022.године , у Административном центру Владе Републике Српске одржан је свечани пријем поводом ступања на дужност председника Републике Српске Милорада Додика. 

Званице су на пријему дочекали председник Милорад Додик и потпреседници Републике Српске Иван Бегић и Ћамил Дураковић.

Пријему су присуствовали српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијери Републике Српске Радован Вишковић и Републике Србије Ана Брнабић, председавајући Савета министара Зоран Тегелтија, Његова светост патријарх српски Порфирије, министар одбране Републике Србије Милош Вучевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Никола Селаковић, министар информисања и телекомуникација Републике Србије, др Михаило Јовановић, министар за бригу о породици и демографију Републике Србије проф. др Дарија Кисић, министар спорта Републике Србије Зоран Гајић, генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба Војске Србије, пуковник Горан Момчиловић, шеф Кабинета министра одбране, помоћник директора полиције Републике Србије, господин Драган Васиљевић, вршилац дужности директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов, и бројне друге званице из политичког и јавног живота Српске и Србије.

Патријарх српски Порфирије поручио је на пријему да у овим турбулентним временима није лако бити председник Р. Српске, али да треба градити мир и јединство.

Премијер Републике Србије Ана Брнабић пожелела је срећу Милораду Додику, будућем мандатару Радовану Вишковићу, српском члану Председништва БиХ Жељки Цвијеновић, те поручила да ће у Србији, њеном председику Александру Вучићу и Влади имати ослонац и стуб да помогне када треба.

„Када има за Србију, има и за Српску“, нагласила је Брнабићева и додала да је радује што има прилику да у новом мандату да настави сарадњу и да се граде специјалне и посебне везе Србије и Српске.

Амбасадор Александар Ђорђевић, генерални козул Милош Вујић, Наташа Ђорђевић, министар саветник, конзул у ГК Бања Лука Весна Маринковић присуствовали су како дочеку и испраћају делегација из Републике Србије тако и свим активностима које су пратиле свечани пријем поводом ступања на дужност председника Републике Српске Милорада Додика, у Бања Луци.

Снимак свечаног пријема поводом ступања Милорада Додика на дужност председника Републике Српске можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Rz-Jeo4TZXM