Printer Friendly Version DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE @ 14 September 2022 12:13 PM

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Praznik je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta. Praznuje se od 2020. godine.

Srpskom narodu je neophodno jedinstvo kada su u pitanju iskušenja sa kojima se svakodnevno bori srpski narod na Kosovu i Metohiji ali i državni vrh Republike Srbije u odbrani naših svetinja, ognjišta i svakog čoveka na KiM.

Sloboda je ideja i princip oko kog se srpski narod okuplja tokom svog čitavog postojanja.
Petnaesti septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je praznik kada sebe još jednom treba da podsetimo na sve ono zbog čega smo ponosni što smo Srbi, ali i da svojoj deci pričamo o našoj slavnoj istoriji i tradiciji. 

Današnji praznik nas obavezuje i da nastavimo da budemo tolerantni i puni poštovanja prema našim prijateljima i komšijama koji nisu Srbi i proslavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na dostojanstven način, u miru, ljubavi i međusobnom poštovanju i uvažavanju.

Generalni konzulat Republike Srbije Banja Luka i  Konzularna kancelarija Trebinje čestita Srbima širom sveta Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i poziva naše sunarodnike da istaknu srpsku trobojku i obeleže ovaj lep praznik!

U susret Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, pod pokroviteljstvom Republike Srbije, snimljena je pesma i spot "Srpski junaci" koju možete poslušati na sledećem linku  https://www.youtube.com/watch?v=ErJGG2RMMKs