Printer Friendly Version ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ @ 14 September 2022 11:56 AM

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да се прославља на дан када се обележава Пробој солунског фронта. Празнује се од 2020. године.

Српском народу је неопходно јединство када су у питању искушења са којима се свакодневно бори српски народ на Косову и Метохији али и државни врх Републике Србије у одбрани наших светиња, огњишта и сваког човека на КиМ.

Слобода је идеја и принцип око ког се српски народ окупља током свог читавог постојања.
Петнаести септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе је празник када себе још једном треба да подсетимо на све оно због чега смо поносни што смо Срби, али и да својој деци причамо о нашој славној историји и традицији. 

Данашњи празник нас обавезује и да наставимо да будемо толерантни и пуни поштовања према нашим пријатељима и комшијама који нису Срби и прославимо Дан српског јединства, слободе и националне заставе на достојанствен начин, у миру, љубави и међусобном поштовању и уважавању.

Генерални конзулат Републике Србије Бања Лука и  Конзуларна канцеларија Требиње честита Србима широм света Дан српског јединства, слободе и националне заставе и позива наше сународнике да истакну српску тробојку и обележе овај леп празник!

У сусрет Дану српског јединства, слободе и националне заставе, под покровитељством  Републике Србије, снимљена је песма и спот "Српски јунаци" коју можете послушати на следећем линку https://www.youtube.com/watch?v=ErJGG2RMMKs