Printer Friendly Version U Banjaluci je svečano otvorena Klinika za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske @ 12 September 2022 10:07 AM

11.septembra 2022. godine je svečano otvorena Klinika za kardiohirurgiju UKC R. Srpske površine od oko 1.500 metara kvadratnih.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednica Republike Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Vlade Srpske Radovan Višković ,ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, rukovodstvo UKC-a Republike Srpske na čelu sa generalnim direktorom te ustanove Vladom Đajićem, ministar zdravlja R. Srbije Zlatibor Lončar, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić., direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Kamenica Aleksandar Redžek, ministri u Vladi Srpske, predstavnici R. Srpske u zajedničkim institucijama, medicinski radnici i brojni građani.

„S ponosom mogu da kažem da je UKC Republike Srpske bolnica 21. veka i nedostajala je ova karika, a to je ova Klinika za Kardiohirurgiju“ - rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić na svečanom otvaranju.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na otvaranju Klinike za kardiohirurgiju istakao je zahvalnost predanim ljudima koji su radili na ovakvom projektu.

„Kao stanovnik Republike Srpske srećna sam što unaprijeđujemo naš sistem, a kao predsednik Srpske ponosna sam na ulaganja u ovakve projekte“- rekla je predsednica Željka Cvijanović

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka, svečanom otvaranju Klinike za kardiohirurgiju, prisustvovala je konzul  Vesna Marinković.