Printer Friendly Version У Бањалуци је свечано отворена Клиника за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске @ 12 September 2022 10:02 AM

11.септембра 2022. године је свечано отворена Клиника за кардиохирургију УКЦ Р. Српске површине од око 1.500 метара квадратних.

Свечаном отварању присуствовали су председница Републике Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председник Владе Српске Радован Вишковић ,министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић, руководство УКЦ-а Републике Српске на челу са генералним директором те установе Владом Ђајићем, министар здравља Р. Србије Златибор Лончар, директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Милован Бојић., директор Института за кардиоваскуларне болести Каменица Александар Реџек, министри у Влади Српске, представници Р. Српске у заједничким институцијама, медицински радници и бројни грађани.

„С поносом могу да кажем да је УКЦ Републике Српске болница 21. века и недостајала је ова карика, а то је ова Клиника за Кардиохирургију“ - рекао је директор ове здравствене установе Владо Ђајић на свечаном отварању.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на отварању Клинике за кардиохирургију истакао је захвалност преданим људима који су радили на оваквом пројекту.

„Као становник Републике Српске срећна сам што унапријеђујемо наш систем, а као председник Српске поносна сам на улагања у овакве пројекте“- рекла је председница Жељка Цвијановић

 Испред Генералног конзулата Републике Србије Бања Лука, свечаном отварању Клинике за кардиохирургију, присуствовала је конзул  Весна Маринковић.