Printer Friendly Version Ministar unutrašnjih poslova R. Srbije Aleksandar Vulin posetio Trebinje @ 9 August 2022 02:30 PM

Dana 08. avgusta 2022. godine., ministar unutrašnjih poslova R. Srbije gospodina Aleksandar Vulin posetio je Trebinje i odmah se uputio ka mestu požara u Bijeloj gori gde su na gašenju požara  angažovana dva helikoptera MUP-a Srbije. 

Ministar A. Vulin u izjavi za medije  je rekao da su helikopteri upućeni po naređenju predsednika R. Srbije Aleksandra Vučića i da su od jutros ostvarili više od 70 naleta, te da će helikopteri ostati na požarištu sve dok bude potrebe.

„MUP Srbije uvek je tu za građane Republike Srpske i svaka pomoć će uvek stići, jer Vučić vodi računa o Srpskoj što i pokazuje delima“ rekao je ministar A. Vulin i dodao da odnosi između Srpske i Srbije nikad nisu bili bolji.

Tokom posete Trebinju ministar A. Vulin  je razgovarao u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i Milanom Novitovićem direktorom RU Civilne zaštite R. Srpske, u prisustvu načelnika PU Trebinje Siniše Lakete i Luke Čaušić, v.d. pomoćnika ministra - načelnika Sektora za vanredne situacije R. Srbije.

Ispred Generalnog konzulata R. Srbije Banja Luka, Konzularne kancelarije u Trebinju, Miroslav Marković prisustvovao je kako dočeku i ispraćaju ministra unutrašnjih poslova R. Srbije gospodina Aleksandra Vulina   tako i svim aktivnostima koje su pratile posetu u Trebinju.