Printer Friendly Version Obeležen Dan opštine i krsne slave u Čelincu @ 27 July 2022 02:18 PM

26. jula 2022.godine,  povodom Dana opštine i krsne slave - Sabora Svetog arhangela Gavrila, služena je sveta liturgija i položeni venci u spomen-kapeli za 220 poginulih boraca ove opštine.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Čelincu da prisustvuje obeležavanju Dana i krsne slave opštine, ali i uspehu koje ova lokalna zajednica postiže dugi niz godina te kao primer naveo most u opštini Čelinac koji je izgrađen zajedničkim sredstvima sa R. Srbijom.

U okviru obeležavanja Dana i krsne slave opštine Čelinac, održana je svečana sednica Skupštine opštine na kojoj su zaslužnim pojedincima i ustanovama dodeljena opštinska priznanja.

Obeležavanju Dana i krsne slave opštine Čelinac prisustvovali su i predsednica R. Srpske Željka Cvijanović, ministar Boris Pašalić, poslanici u Narodnoj skupštini, odbornici u Skupštini grada B. Luka te predstavnici javnog i kulturnog života.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka, obeležavanju Dana opštine i krsne slave u Čelincu prisustvovao je i generalni konzul Miloš Vujić.