Printer Friendly Version Обележен Дан општине и крсне славе у Челинцу @ 27 July 2022 02:16 PM

26. јула 2022.године,  поводом Дана општине и крсне славе - Сабора Светог архангела Гаврила, служена је света литургија и положени венци у спомен-капели за 220 погинулих бораца ове општине.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Челинцу да присуствује обележавању Дана и крсне славе општине, али и успеху које ова локална заједница постиже дуги низ година те као пример навео мост у општини Челинац који је изграђен заједничким средствима са Р. Србијом.

У оквиру обележавања Дана и крсне славе општине Челинац, одржана је свечана седница Скупштине општине на којој су заслужним појединцима и установама додељена општинска признања.

Обележавању Дана и крсне славе општине Челинац присуствовали су и председница Р. Српске Жељка Цвијановић, министар Борис Пашалић, посланици у Народној скупштини, одборници у Скупштини града Б. Лука те представници јавног и културног живота.

Испред Генералног конзулата Републике Србије Бања Лука, обележавању Дана општине и крсне славе у Челинцу присуствовао је и генерални конзул Милош Вујић.