Printer Friendly Version Generalni konzul Miloš Vujić prisustvovao prijemu za decu sa Kosova i Metohije i iz Gline @ 29 June 2022 02:42 PM

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu, a pod pokroviteljstvom predsednice Republike Srpske i predsednika Vlade Republike Srpske je 29.06.2022. godine organizovalo prijem za oko 260 dece sa Kosova i Metohije i oko 40 dece iz Gline sa Banije, koja je bila pogođena zemljotresom. Projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji realizuje se deseti put.

Prijem je organizovan u Administrativnom centru Vlade Srpske, a prijemu je prisustvovao premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić, generalni konzul Miloš Vujić, predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu, kao i ukupno 461 učenik, uzrasta od 10 do 15 godina, u pratnji 45 prosvetnih radnika.

Takođe prijemu je prisustvovalo 25 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja „Podrži me“ Kosovska Mitrovica, za koje je izgrađen Dnevni centar „Podrži me - 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

Domaćini deci s Kosmeta ove godine biće porodice učenika osnovnih škola iz 13 opština i gradova u Srpskoj.