Printer Friendly Version Генерални конзул Милош Вујић присуствовао пријему за децу са Косова и Метохије и из Глине @ 29 June 2022 02:37 PM

Министарство просвете и културе Републике Српске у сарадњи са Одбором за помоћ Србима на Косову, а под покровитељством председнице Републике Српске и председника Владе Републике Српске је 29.06.2022. године организовало пријем за око 260 деце са Косова и Метохије и око 40 деце из Глине са Баније, која је била погођена земљотресом. Пројекат "Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске" бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији реализује се десети пут.

Пријем је организован у Административном центру Владе Српске, а пријему је присуствовао премијер Републике Српске Радован Вишковић, министарка просвете и културе Наталија Tривић, генерални конзул Милош Вујић, председник Одбора за помоћ Србима на Косову, као и укупно 461 ученик, узраста од 10 до 15 година, у пратњи 45 просветних радника.

Такође, пријему је присуствовало 25 деце и младих са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља „Подржи ме“ Косовска Митровица, за које је изграђен Дневни центар „Подржи ме - 9. јануар“ у Косовској Митровици.

Домаћини деци с Космета ове године биће породице ученика основних школа из 13 општина и градова у Српској.