Printer Friendly Version U Banja Luci predstavljena "Nušićijada" @ 20 June 2022 09:06 AM

U Banja Luci je u nedelju 19.06.2022.godine  promovisan Festival humora, kulture i zabave pod nazivom "Nušićijada".  Festival će biti održan od 26. do 28. avgusta u Ivanjici u organizaciji Turističke organizacije iz te opštine u Srbiji.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Ivanjica Janko Grbić je naveo da je ovo 13. obnovljena "Nušićijada" i da će ove godine biti održana pod sloganom "Više od festivala".

Dodao je da je „Nušićijada“ vrlo značajan kulturni festival kada se  u tri festivalska dana „čaršija preobražava u period sa kraja 19. i početka 20. Veka“. Istakao je da je Turistička organizacija Srbije ovu manifestaciju proglasila za jednu od pet najboljih manifestacija,  tako da je ovo značajan kulturni festival i za Ivanjicu i za Srbiju .

Glumac beogradskog Pozorišta na Terazijama Milan Milosavljević, koji 13 godina igra lik velikana srpske komediografije Branislava Nušića - zaštitno lice "Nušićijade", naglasio je da je ovo jedna od retkih manifestacija koja nije takmičarskog duha, nego je festival humora, satire, šale, ali i da ovo nije festival samo Ivanićana ili Srbije, nego i regiona i da žele da predstave ovaj festival i šire kao festival vedrog duha, bez političkih konotacija, predrasuda i sličnog.

Promociji festivala je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Banja Luci Miloš Vujić.