Printer Friendly Version У Бања Луци представљена "Нушићијада" @ 20 June 2022 09:02 AM

У Бања Луци је у недељу 19.06.2022.године промовисан Фестивал хумора, културе и забаве под називом "Нушићијада".  Фестивал ће бити одржан од 26. до 28. августа у Ивањици у организацији Туристичке организације из те општине у Србији.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Ивањица Јанко Грбић је навео да је ово 13. обновљена "Нушићијада" и да ће ове године бити одржана под слоганом "Више од фестивала".
Додао је да је „Нушићијада“ врло значајан културни фестивал када се  у три фестивалска дана „чаршија преображава у период са краја 19. и почетка 20. Века“. Истакао је да је Туристичка организација Србије ову манифестацију прогласила за једну од пет најбољих манифестација,  тако да је ово значајан културни фестивал и за Ивањицу и за Србију .

Глумац београдског Позоришта на Теразијама Милан Милосављевић, који 13 година игра лик великана српске комедиографије Бранислава Нушића - заштитно лице "Нушићијаде", нагласио је да је ово једна од ретких манифестација која није такмичарског духа, него је фестивал хумора, сатире, шале, али и да ово није фестивал само Иванићана или Србије, него и региона и да желе да представе овај фестивал и шире као фестивал ведрог духа, без политичких конотација, предрасуда и сличног.

Промоцији фестивала је присуствовао и генерални конзул Србије у Бања Луци Милош Вујић.