Printer Friendly Version Generalni konzul Miloš Vujić održao sastanak sa ministrom prosvete i kulture Republike Srpske @ 11 February 2022 02:05 PM

Ministar prosvete i kulture Natalija Trivić primila je danas novoimenovanog generalnog konzula Republike Srbije Miloša Vujića sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj saradnji R. Srpske i R. Srbije u oblastima obrazovanja i kulture, te planovima za njihovo unapređenje u narednom periodu.

Ministar Natalija Trivić upoznala je generalnog konzula Vujića sa pojedinostima uspostavljene saradnje resornih ministarstava R. Srpske i R. Srbije u okviru reforme obrazovanja i uspostavljenog zajedničkog okvira za nacionalnu grupu predmeta, čiju je važnost posebno naglasila. Takođe, tema razgovora je bila i dobra saradnja u oblasti kulture koja je dodatno osnažena potpisanim Memorandumom o saradnji između resornih ministarstava te posebno potpisane Povelje o srpskom kulturnom prostoru, koja naglašava činjenicu da ovaj prostor ne poznaje granice te da je svaka kulturno-prosvetna politika zajednička. Sagovornici su izrazili uverenje da će institucionalne saradnje kako one ranije uspostavljene tako i one predstojeće biti u korist unapređenja zajedničkog kulturnog i obrazovnog prostora, kao i u korist svih građana R. Srpske i R. Srbije.