Printer Friendly Version Генерални конзул Милош Вујић одржао састанак са министром просвете и културе Републике Српске @ 11 February 2022 02:01 PM

Министар просвете и културе Наталија Тривић примила је данас новоименованог генералног конзула Републике Србије Милоша Вујића са којим је разговарала о досадашњој сарадњи Р. Српске и Р. Србије у областима образовања и културе, те плановима за њихово унапређење у наредном периоду.

Министар Наталија Тривић упознала је генералног конзула Вујића са појединостима успостављене сарадње ресорних министарстава Р. Српске и Р. Србије у оквиру реформе образовања и успостављеног заједничког оквира за националну групу предмета, чију је важност посебно нагласила. Такође, тема разговора је била и добра сарадња у области културе која је додатно оснажена потписаним Меморандумом о сарадњи између ресорних министарстава те посебно потписане Повеље о српском културном простору, која наглашава чињеницу да овај простор не познаје границе те да је свака културно-просветна политика заједничка. Саговорници су изразили уверење да ће институционалне сарадње како оне раније успостављене тако и оне предстојеће бити у корист унапређења заједничког културног и образовног простора, као и у корист свих грађана Р. Српске и Р. Србије.