Printer Friendly Version Generalni konzul Miloš Vujić u Mrkonjić Gradu prisustvovao završetku rekonstrukcije Mašinske škole i Gimnazije @ 28 January 2022 11:32 AM

U srednjoškolskom centru u Mrkonjić gradu, u kojem rade Mašinska škola i Gimnazija, dana 27. januara 2022. godine proslavljena je školska slava Sveti Sava i ujedno je ozvaničen završetak rekonstrukcije objekta u koju je uloženo oko milion konvertibilnih maraka.

Vlada Republike Srbije je za ovu rekonstrukciju obezbedila 300.000 EUR, a ostala sredstva predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, Opština Mrkonjić Grad i UNDP.

Prilikom obraćanja generalni konzul Miloš Vujić je istakao da je ovo dokaz spremnosti i želje Srbije i njenog rukovodstva da pomogne svojim sunarodnicima i Republici Srpskoj. „ Ovo je manji deo onoga što smo uložili  u Srpsku i što će tek biti uloženo u narednom periodu radi kvalitenijeg života ovdašnjeg stanovništva i njihovog opstanka na ovim prostorima“, istakao je Vujić.

Načelinik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević je istakao da je ovo značajan dan za školu i čestitao je prosvetnim radnicima i učenicima slavu i zahvalio svima koji su  pomogli da se škola renovira.

Direktor Mašinske škole Predrag Đuza je istakao da je Vlada Republike Srbije donirala 300.000 evra, koji su utrošeni za nabavku CNC mašina i rekonstrukciju unutrašnjosti objekta.