Printer Friendly Version Генерални конзул Милош Вујић у Мркоњић Граду присуствовао завршетку реконструкције Машинске школе и Гимназије @ 28 January 2022 11:22 AM

У средњошколском центру у Мркоњић граду, у којем раде Машинска школа и Гимназија, дана 27. јануара 2022. године прослављена је школска слава Свети Сава и уједно је озваничен завршетак реконструкције објекта у коју је уложено око милион конвертибилних марака.


Влада Републике Србије је за ову реконструкцију обезбедила 300.000 ЕУР, а остала средства председник Републике Српске Жељка Цвијановић, Општина Мркоњић Град и УНДП.

Приликом обраћања генерални конзул Милош Вујић је истакао да је ово доказ спремности и жеље Србије и њеног руководства да помогне својим сународницима и Републици Српској. „ Ово је мањи део онога што смо уложили  у Српску и што ће тек бити уложено у наредном периоду ради квалитенијег живота овдашњег становништва и њиховог опстанка на овим просторима“, истакао је Вујић.

Начелиник општине Мркоњић Град Драган Вођевић је истакао да је ово значајан дан за школу и честитао је просветним радницима и ученицима славу и захвалио свима који су  помогли да се школа реновира.

Директор Машинске школе Предраг Ђуза је истакао да је Влада Републике Србије донирала 300.000 евра, који су утрошени за набавку ЦНЦ машина и реконструкцију унутрашњости објекта.