Printer Friendly Version Besplatno parkiranje na području Grada Banja Luka za vozila sa registarskim tablicama Republike Srbije @ 15 July 2021 02:13 PM

Na poziv gradonačelnika Banja Luke gospodina Draška Stanivukovića, konzul žeran Vesna Marinković, prisustvovala je sastanku vezano za  olakšice koje je grad Banja Luka obezbedio za građanje R.Srbije.

Odeljenje za saobraćaj i puteve Grada Banja Luka donelo Rešenje kojim se odobrava vozilima registarskih tablica R. Srbije, besplatno parkiranje na parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području Grada Banja Luka. Gradonačelnik je pojasnio da je donošenje navedenog akta u nadležnosti   Grada Banja Luka, da se odnosi na period od donošenja do kraja 2021. godine ali da će se svakako produžiti i na narednu godinu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je izrazio neizmernu zahvalnost Republici Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na nesebičnoj pomoći koju pruža gradu Banja Luka i Republici Srpskoj te da je donošenje pomenutog rešenja mali znak pažnje i zahvalnosti Republici Srbiji i njenim građanima. „Republika Srbija je mnogo uradila za naš grad, izdvojila je preko 5 miliona KM kao pomoć pri realizaciji nekoliko važnih projekata, od kojih izdvajam kao najznačajnije osnovnu školu u naselju Ada i višenamenski objekt u naselju Petrićevac“. Pored toga, Srbija je otvorila vrata svih vakcinalnih punktova u R. Srbiji našim građanima tokom pandemije, istakao je u razgovoru D. Stanivuković. 
       
U nastavku razgovora gradonačelnik je rekao da će Grad Banja Luka nastaviti, u skladu sa svojim mogućnostima, da nalazi načine kojim bi izrazili svu zahvalnost narodu Srbije za svu podršku koju imaju tokom prethodnih godina, te da će nastaviti i u budućnosti da neguju bratsku saradnju.

Vesna Marinković, konzul žeran, tom tom prilikom je rekla da su Grad Beograd i Banja Luka bratski gradovi kao i da je veza između dva grada dodatno osnažena činjenicom da je predsednik R. Srbije Aleksandar Vučić, počasni građanin Grada Banja Luke kao i da će građanima R. Srbije koji svojim vozilima dolaze u Banja Luku, značiti besplatno parkiranje na parkiralištima na kojima je uvedena naplata između ostalog i iz praktičnih razloga.