Printer Friendly Version Бесплатно паркирање на подручју Града Бања Лука за возила са регистарским таблицама Републике Србије @ 15 July 2021 02:11 PM

На позив градоначелника Бања Луке господина Драшка Станивуковића, конзул жеран Весна Маринковић, присуствовала је састанку везано за  олакшице које је град Бања Лука обезбедио за грађање Р.Србије.

Одељење за саобраћај и путеве Града Бања Лука донело Решење којим се одобрава возилима регистарских таблица Р. Србије, бесплатно паркирање на паркиралиштима на којима је уведена наплата паркирања на подручју Града Бања Лука. Градоначелник је појаснио да је доношење наведеног акта у надлежности   Града Бања Лука, да се односи на период од доношења до краја 2021. године али да ће се свакако продужити и на наредну годину.

Градоначелник Драшко Станивуковић је изразио неизмерну захвалност Републици Србији и председнику Александру Вучићу на несебичној помоћи коју пружа граду Бања Лука и Републици Српској те да је доношење поменутог решења мали знак пажње и захвалности Републици Србији и њеним грађанима. „Република Србија је много урадила за наш град, издвојила је преко 5 милиона КМ као помоћ при реализацији неколико важних пројеката, од којих издвајам као најзначајније основну школу у насељу Ада и вишенаменски објект у насељу Петрићевац“. Поред тога, Србија је отворила врата свих вакциналних пунктова у Р. Србији нашим грађанима током пандемије, истакао је у разговору Д. Станивуковић. 
       
У наставку разговора градоначелник је рекао да ће Град Бања Лука наставити, у складу са својим могућностима, да налази начине којим би изразили сву захвалност народу Србије за сву подршку коју имају током претходних година, те да ће наставити и у будућности да негују братску сарадњу.

Весна Маринковић, конзул жеран, том том приликом је рекла да су Град Београд и Бања Лука братски градови као и да је веза између два града додатно оснажена чињеницом да је председник Р. Србије Александар Вучић, почасни грађанин Града Бања Луке као и да ће грађанима Р. Србије који својим возилима долазе у Бања Луку, значити бесплатно паркирање на паркиралиштима на којима је уведена наплата између осталог и из практичних разлога.