Printer Friendly Version Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je konzulu-žeranu knjigu "Humano srce Srpske", autora Slavka Basare @ 12 April 2021 01:06 PM

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je 10.04. o.g., konzulu-žeranu Srbije u Banjaluci Vesni Marinković knjigu "Humano srce Srpske", autora Slavka Basare, o čemu je pisala medijska kuća RTRS.

Tom prilokom g. Arlov je upoznao konzula sa dugodišnjim radom Odbora i velikoj pomoći za naše Kosovo i Metohiju. „Odbor je dugi niz godina imao veoma dobru saradnju sa ovoim institucijom naše matice Srbije i dogovorili smo da ćemo to i nastaviti“ - rekao je Arlov nakon sastanka u Banjaluci, saopšteno je iz Odbora.

M. Arlov je upoznao konzula i sa izgradnjom Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, kao i projektom "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

V. Marinković je rekla da je upoznata sa humanim radom i aktivnostima Odbora, izrazla podršku realizaciji humanih projekata, te zahvalila g. Arlovu na poklonu i rekla da će knjiga "Humano srce Srpske", krasiti biblioteku konzulata. M. Arlov je nedavno u Beogradu poklonio knjigu "Humano srce Srpske" i ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću.

Knjiga "Humano srce Srpske" predstavlja svedočanstvo o humanosti koju su građani Republike Srpske posredstvom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iskazali prema svojim sunarodnicima na Kosmetu. U knjizi su kroz 1.500 fotografija i 150 stranica teksta prikazane aktivnosti Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i kako su humana srca građana Srpske godinama kucala, pomagala i bila uz svoje sunarodnike u južnoj sprskoj pokrajini.