Printer Friendly Version Председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је конзулу-жерану књигу "Хумано срце Српске", аутора Славка Басаре @ 12 April 2021 01:04 PM

Председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је 10.04. o.г., конзулу-жерану Србије у Бањалуци Весни Маринковић књигу "Хумано срце Српске", аутора Славка Басаре, о чему је писала медијска кућа РТРС.

Том прилоком г. Арлов је упознао конзула са дугодишњим радом Одбора и великој помоћи за наше Коосово и Метохију. „Одбор је дуги низ година имао веома добру сарадњу са овоим институцијом наше матице Србије и договорили смо да ћемо то и наставити“ - рекао је Арлов након састанка у Бањалуци, саопштено је из Одбора. М. Арлов је упознао конзула и са изградњом Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" у Косовској Митровици за децу и младе са потешкоћама у развоју, као и пројектом "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

В. Маринковић је рекла да је упозната са хуманим радом и активностима Одбора, изразла подршку реализацији хуманих пројеката, те захвалила г. Арлову на поклону и рекла да ће књига "Хумано срце Српске", красити библиотеку конзулата. М. Арлов је недавно у Београду поклонио књигу "Хумано срце Српске" и министру спољних послова Србије Николи Селаковићу.

Књига "Хумано срце Српске" представља сведочанство о хуманости коју су грађани Републике Српске посредством бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији исказали према својим сународницима на Космету. У књизи су кроз 1.500 фотографија и 150 страница текста приказане активности Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији и како су хумана срца грађана Српске годинама куцала, помагала и била уз своје сународнике у јужној спрској покрајини.