Printer Friendly Version Konzul žeran prisustvovala otvaranju izložbe "Od galerije do Muzeja" @ 12 February 2021 12:18 PM

Muzej savremene umetnosti Republike Srpske u Banja Luci, 11.02.2021.godine svečano je obeležio 50 godina rada i postojanja. Za pet decenija postojanja, bio je domaćin brojnim izložbama svetskih i regionalnih autora, a otvaranjem izložbe "Od galerije do Muzeja", počelo je obeležavanje velikog jubileja.

Izložbu je otvorila predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, istakavši da ima čast da otvori izložbu "Od Galerije do Muzeja“. Ž. Cvijanović je čestitala 50. godišnjicu postojanja i rada ove značajne kulturne institucije rukovodstvu i zaposlenima, koji se bore za umetnost, ali i za Republiku Srpsku koja umetnost zna da ceni.

Ministarka prosvete i kulture Srpske Natalija Trivić čestitala je svima koji su učestvovali u razvoju ove institucije, od galerije do muzeja, jer, kako je naglasila, svaka godina i svaki čovek koji je utkao svoje znanje, svoju stručnost čini upravo ono što je ova ustanova danas.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka, otvaranju izložbe "Od galerije do Muzeja" prisustvovala je i konzul žeran Vesna Marinković.