Printer Friendly Version Конзул жеран присуствовала отварању изложбе "Од галерије до Музеја" @ 12 February 2021 12:16 PM

Музеј савремене уметности Републике Српске у Бања Луци, 11.02.2021.године свечано је обележио 50 година рада и постојања. За пет деценија постојања, био је домаћин бројним изложбама светских и регионалних аутора, а отварањем изложбе "Од галерије до Музеја", почело је обележавање великог јубилеја.

Изложбу је отворила председница Републике Српске Жељка Цвијановић, истакавши да има част да отвори изложбу "Од Галерије до Музеја“. Ж. Цвијановић је честитала 50. годишњицу постојања и рада ове значајне културне институције руководству и запосленима, који се боре за уметност, али и за Републику Српску која уметност зна да цени.

Министарка просвете и културе Српске Наталија Тривић честитала је свима који су учествовали у развоју ове институције, од галерије до музеја, јер, како је нагласила, свака година и сваки човек који је уткао своје знање, своју стручност чини управо оно што је ова установа данас.

Испред Генералног конзулата Републике Србије Бања Лука, отварању изложбе "Од галерије до Музеја" присуствовала је и конзул жеран Весна Маринковић.